/dev/null

NULL, üres, semmi; falra hányt borsó; a pusztába kiáltott szó; igaz vagy nem: a szíved döntse el!

Legutóbbi földrengés erőssége

24 óra legerősebb földrengése

mai földrengések száma

Friss topikok

Linkblog

A játszótéri eszköz

2010.08.26. 15:31 JarJarJóska

A folyósoi ablaknál álldogáltam, éppen szünetet tartva. Ha kinézek az ablakon, a frissen felújított park látszik, itt a ligetben és a játszótér. Lent gyerekek, játszadoznak. Egy érdekes eszközre lettem figyelmes, amolyan egyensúlyfejlesztő, gondolom: Egy kör, ami ferdén van felépítve, vagyis térben nem egyenes. Gyerekek fellépnek rá és emelkedőn mennek,  majd lejtőn, ahogy süllyed; lépkednek rajta lassan vagy gyorsabban, s ekkor elkezdik hajtani, az felgyorsul, s forogni kezd. Majd a gyerekek, igazodva az eszköz sebességéhez, mégjobban hajtják, s persze leesnek róla, de csak idő múlva, persze, van aki azonnal. Elnézem, milyen ügyesek, s arra gondolok én is szeretnék ilyen egyensúlyjavító eszközön "gyakorolni"! Pláne azért, mert az egyensúly a karatéban is jól jön (ld. Karate Kölyök).

Ezen elmélkedem, amikor jön a főnököm, s megjegyzi, hogy talán nosztalgiázok-e? S ahogy elkezdem mondani neki az iméntieket, észreveszem, hogy beszédtempóm felgyorsul, s hadarni kezdek. Az érzelmi szintem megnőtt. Most már biztos, hogy ha valami érzelmi hatás ér, akkor elkezdek gyorsan beszélni.  A kérdés: hogyan tudnám ezt kontrollálni?

Már régóta tervezem ennek a kontrollálását, de még nem jöttem rá az alkalmas módszerre.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://perdev-pernull.blog.hu/api/trackback/id/tr732249753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása